Orkestrarna

När du spelar ett blåsinstrument eller slagverk i Österledskyrkan ingår det att du också spelar i en orkester som är anpassad efter din nivå. Våra elever brukar börja spela i en orkester efter en eller två terminer.

Österledskyrkan har orkestrar därför att de ger så mycket spelglädje och gör att du utvecklas i ditt spelande.  Vi tycker orkestrarna är så viktiga så att om du får en plats i en orkester och inte kan eller vill delta riskerar du att förlora din plats ifall andra elever står i kö för att få spela ditt instrument. Läs mer om villkor i Österledskyrkans musikskola.

Välkommen att kontakta mig om elevorkestrarna Microblåset, Miniblåset och Gamlisblåset samt om du vill boka Österledsbrasset eller spela med oss.

Tryggve Palmquist

Ledare för Österledskyrkans musikskola

tryggve.palmquist@osterledskyrkan.se

Ladda gärna ned schemat för övningar och konserter.

Microblåset

Vår nybörjarorkester. Övar tisdagar 17.45 – 18.30

Miniblåset

En av musikskolans yngre orkestrar, övar på tisdagar 16.55-17.40.

Gamlisblåset

Det här är orkestern där eleverna spelat några år och kommit en bit på väg i sitt musicerande. Repertoaren består av både klassisk och nyare musik. Gamlisblåset samarbetar med Gamla Uppsala Symphonic Band, GUSB. På så vis kan det bli en naturlig övergång för eleverna till den större amatörorkestern GUSB.
Övar måndagar 17.30-18.30.

Gamla Uppsala Symphonic Band, GUSB

I Gamla Uppsala Symphonic Band spelar ungefär 20 musiker från 15 år och uppåt från alla delar av staden. Du behöver inte vara med i församlingen, GUSB är öppen för alla intresserade musiker. Målet är att ge alla medlemmar tillfälle att utvecklas och ha roligt tillsammans, musikaliskt såväl som socialt. Övar måndagar kl 19-21.15

Kontakta mig gärna om du vill boka GUSB för en spelning eller om du själv vill vara med.

PS. Gamla Uppsala Symphonic Band har en egen webbplats. Titta in för att få mer info.

Österledsbrasset

Välkommen att vara med i Österledsbrasset, du behöver vara en van notläsare. Vi träffas cirka tre helger per termin för att öva. Vid en av helgerna spelar vi på en gudstjänst i Österledskyrkan. Sista helgen som vi träffas under en termin ger vi en konsert.

Välkommen att kontakta mig, Tryggve Palmquist (tryggve.palmquist@osterledskyrkan.se) om du vill boka Österledsbrasset eller spela med oss.

Så fungerar Musikskolan, villkor, garanti, m.m.

Anmäl dig här – till anmälningsformuläret

Möt våra musiklärare, kontakta oss

Instrumenten