Elevorkestrarna

När du spelar ett blåsinstrument eller slagverk i Österledskyrkan ingår det att du också spelar i en orkester som är anpassad efter din nivå. Våra elever brukar börja spela i en orkester efter en eller två terminer.

Österledskyrkan har orkestrar därför att de ger så mycket spelglädje och gör att du utvecklas i ditt spelande.  Vi tycker orkestrarna är så viktiga så att om du får en plats i en orkester och inte kan eller vill delta riskerar du att förlora din plats ifall andra elever står i kö för att få spela ditt instrument. Läs mer om villkor i Österledskyrkans musikskola.

Välkommen att kontakta mig om elevorkestrarna Microblåset, Miniblåset och Gamlisblåset samt om du vill boka Österledsbrasset eller spela tillsammans med Österledsbrasset.

Tryggve Palmquist

Ledare för Österledskyrkans musikskola, Lärare i brassinstrument samt leder elevorkestrar.

tryggve.palmquist@osterledskyrkan.se

Ladda gärna ned schemat för övningar och konserter.

Microblåset

Vår nybörjarorkester. Övar tisdagar 17.45 – 18.30

Miniblåset

En av musikskolans yngre orkestrar, övar på tisdagar 16.55-17.40.

Gamlisblåset

Det här är orkestern där eleverna spelat några år och kommit en bit på väg i sitt musicerande. Repertoaren består av både klassisk och nyare musik. Gamlisblåset samarbetar med Gamla Uppsala Symphonic Band, GUSB. På så vis kan det bli en naturlig övergång för eleverna till den större amatörorkestern GUSB.
Övar måndagar 17.30-18.30.

Eva-Karin Axelsson Hellander

Dirigent för GUSB och elevorkestrarna. Lärare i klarinett.

eva-karin.axelsson@telia.com