Musiklärarna

Här hittar du kontaktuppgifter till oss som är musiklärare i Österledskyrkan. Längre ned på sidan kan läsa mer om oss och om Musikskolerådet.

Aneta Badiryan

Tvärflöjtslärare

anetabadirian@gmail.com

Eva-Karin Axelsson Hellander

Dirigent för GUSB och elevorkestrarna. Lärare i klarinett.

eva-karin.axelsson@telia.com

Hanna Carlsson

Lärare i klarinett och saxofon.

dawina.music@gmail.com

Henrik Gellin

Lärare i piano.

henrikgellin@gmail.com

Matti Arvinder

Lärare i slagverk.

matti.arvinder@gmail.com

Tryggve Palmquist

Ledare för Österledskyrkans musikskola, Lärare i brassinstrument samt leder elevorkestrar.

tryggve.palmquist@osterledskyrkan.se

Vi är lärare i Österledskyrkans musikskola:

Aneta Badiriyan

Uppvuxen i Armenien. Började spela tvärflöjt i musikskolan vid åtta års ålder. Läste vidare till musiklärare och arbetade sedan som detta i kommunala musikskolan.

Eva-Karin Axelsson-Hellander

Uppvuxen i Missionskyrkans musikkår i Sandviken. Utbildad vid Framnäs Folkhögskola och musikhögskolan i Piteå. Har arbetat i Vallentuna kulturskola 1988-2002 som klarinett- oboe- slagverk- och ensemblepedagog. Sedan 1990 anställd som oboeist i Blåsarsymfonikerna i Stockholm.
Dirigent för GUSB, Gamla Uppsala Synfonic Band sedan 2009.

Hanna Carlsson

Är uppvuxen i Märsta. Där började jag spela saxofon. Det ledde mig vidare till orkestrar i kommunen, senare även till Stockholm och runt om i Sverige. Har studerat på musiklärarprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund och läsåret 2017-18 läste jag ERASMUS+ på Conservatorio Superior de Música de Canarias.
Jag älskar att spela tillsammans med andra och har spelat i blåsorkester i princip hela livet, men också i många andra typer av ensembler som exempelvis saxofonkvartett och symfoniorkester.

Henrik Gellin

Är uppvuxen i Uppsala där jag började spela piano som barn. Jag har fortsatt spela piano genom livet, frilansat i olika konstellationer och  sammanhang och utbildat mig till  pianopedagog och musiklärare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Parallellt med att undervisa på Österledskyrkans musikskola arbetar jag på det estetiska programmet i Enköping.

Matti Arvinder

Uppvuxen i Härnösand. Började spela trummor vid 6 års ålder. Utbildad vid Mellansels Folkhögskola, Framnäs Folkhögskola och Musikhögskolan i Piteå. Har tidigare arbetat som frilansande musiker med olika artister och driver idag musikstudion Dadodrum Studio strax utanför Uppsala.

Tryggve Palmquist

Ledare för musikskolan och lärare i brassinstrumenten, det vill säga trumpet, kornett, trombon, tuba, valthorn, althorn och baryton. Dirigent för elevorkestrar och Österledsbrasset.
Föddes i småländska Hestra. Här började min musikaliska bana i missionsförsamlingens brassband där jag spelade kornett. Efter studier på Ingesunds musikhögskola i Arvika blev det jobb som musiker i tio år. Först vid Norrbottensmusiken och sedan Musik i Uppland. Har undervisat i trumpetspel vid Piteå musikhögskola, Sjöviks folkhögskola och Österledskyrkans musikskola.  Har också hunnit med att jobba på skivbolaget Naxos i 12 år med ett mellanspel på nästan två år som biträdande orkesterchef hos Göteborgs Symfoniker.

Musikskolerådet

Musikskolerådet består av representanter från

• Orkestrarna
  • Föräldrar till musikskoleelever
  • Österledskyrkans församling
  • Österledskyrkans personal
  • Studieförbundet Bilda

Musikskolerådet utvecklar musikskolan och har hand om ekonomiska frågor i samråd med församlingens kassör och styrelse.

Musikskolerådet träffar avtal med kommunen och andra intressenter. Vill du veta mer? Kontakta:
Thomas Åkerdahl, ordförande
Mejla Thomas Åkerdahl

Österledskyrkan i Gamla Uppsala driver musikskolan i samarbete med studieförbundet Bilda och Uppsala kommun.