Musiklärarna

Det är vi som är musiklärarna

Tryggve Palmquist

Ledare för Österledskyrkans musikskola

tryggve.palmquist@osterledskyrkan.se

Tryggve Palmquist

Ledare för musikskolan och lärare i brassinstrumenten, det vill säga trumpet, kornett, trombon, tuba, valthorn, althorn och baryton. Dirigent för elevorkestrar

Föddes i småländska Hestra. Här började min musikaliska bana i missionsförsamlingens brassband där jag spelade kornett. Efter studier på Ingesunds musikhögskola i Arvika blev det jobb som musiker i tio år. Först vid Norrbottensmusiken och sedan Musik i Uppland. Har undervisat i trumpetspel vid Piteå musikhögskola, Sjöviks folkhögskola och Österledskyrkans musikskola.  Har också hunnit med att  jobba på skivbolaget Naxos i 12 år med ett mellanspel på nästan två år som biträdande orkesterchef hos Göteborgs Symfoniker.

Eva-Karin Axelsson-Hellander

Lärare i klarinett och dirigent för GUSB och våra elevorkestrar

Uppvuxen i Missionskyrkans musikkår i Sandviken. Utbildad vid Framnäs Folkhögskola och musikhögskolan i Piteå. Har arbetat i Vallentuna kulturskola 1988-2002 som klarinett- oboe- slagverk- och ensemblepedagog. Sedan 1990 anställd som oboeist och stämledare i Stockholms Läns Blåsarsymfoniker. Dirigent för GUSB, Gamla Uppsala Synfonic Band sedan 2009.

Aneta Badiryan

Tvärflöjtslärare

anetabadirian@gmail.com

Aneta Badiryan

lärare i tvärflöjt

Uppvuxen i Armenien. Började spela tvärflöjt i musikskolan vid åtta års ålder.
Läste vidare till musiklärare och arbetade sedan som detta i kommunala musikskolan.

Hanna Carlsson

Lärare i klarinett och saxofon

Jag är uppvuxen i Märsta. Där började jag spela saxofon. Det ledde mig vidare till orkestrar i kommunen, senare även till Stockholm och runt om i Sverige. Har studerat på musiklärarprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund och läsåret 2017-18 läste jag ERASMUS+ på Conservatorio Superior de Música de Canarias.

Jag älskar att spela tillsammans med andra och har spelat i blåsorkester i princip hela livet, men också i många andra typer av ensembler som exempelvis saxofonkvartett och symfoniorkester.

Karl Jansson

Lärare i slagverk och piano

Arbetar i Österledskyrkan sedan hösten 2000. Jobbar även som musiker, mest med afro-amerikansk musik (jazz, soul, reggae, latin) och med musikal.

Musikskolerådet

Musikskolerådet består av representanter från

• Orkestrarna
  • Föräldrar till musikskoleelever
  • Österledskyrkans församling
  • Österledskyrkans personal
  • Studieförbundet Bilda

Musikskolerådet utvecklar musikskolan och har hand om ekonomiska frågor i samråd med församlingens kassör och styrelse.

Musikskolerådet träffar avtal med kommunen och andra intressenter. Vill du veta mer? Kontakta:
Thomas Åkerdahl, ordförande
Mejla Thomas Åkerdahl

Österledskyrkan i Gamla Uppsala driver musikskolan i samarbete med studieförbundet Bilda och Uppsala kommun.

Anmäl dig här – till anmälningsformuläret

Instrumenten

Orkestrarna