Orkestrar

I Österledskyrkan är det musik eller sång varje gudstjänst. Ofta får vi lyssna till solister eller musikgrupper och med jämna mellanrum spelar även Österledsbrasset, Gamla Uppsala Symphonic Band och andra. Läs mer om dem lite längre ned på sidan!

Kom och lyssna! Du hittar alla konserter i kyrkans kalender. Spelar du själv ett instrument så kom och var med! Läs mer här nedanför!

Kan du inte spela? Du vet väl att Österledskyrkan har en musikskola med orkesterprofil. Hos oss spelar alla i en orkester på sin nivå, det ger mycket spelglädje. Läs om våra elevorkestrar.

Kommande evenemang:

Eva-Karin Axelsson Hellander

Orkesterledare Gamla Uppsala Symphonic Band

Utbildad vid Framnäs Folkhögskola och musikhögskolan i Piteå. Dirigent för GUSB, Gamla Uppsala Symphonic Band sedan 2009.

085 105 20 89

070 856 06 78

eva-karin.axelsson@telia.com

Mer om Eva-Karin Axelsson Hellander


Gamla Uppsala Symphonic Band

Gamla Uppsala Symphonic Band, (se bild nedan!) är en blåsorkester med cirka 35-40 musiker från 15 år och uppåt från alla delar av staden. GUSB är öppen för alla intresserade musiker. Målet är att ge alla medlemmar tillfälle att utvecklas och ha roligt tillsammans, musikaliskt såväl som socialt. Vi övar måndagar kl 19-21.15

Kontakta gärna mig, Eva-Karin om du vill boka GUSB för en spelning eller om du själv vill vara med. PS. Gamla Uppsala Symphonic Band har en egen webbplats. Titta in för att få mer info. Följ oss gärna på Facebook-sidan.

Gruppbild Gamla Uppsala Symphonic Band

Österledsbrasset

Välkommen att vara med i Österledsbrasset (bild nedan), som är ett brassband i engelsk tradition. Du behöver vara en van notläsare. Vi träffas cirka tre helger per termin för att öva. Vid en av helgerna spelar vi på en gudstjänst i Österledskyrkan. Sista helgen som vi träffas under en termin ger vi en konsert.