Om oss

Fritids ligger i Österledskyrkans källarlokaler och har faktiskt bedrivit verksamhet sedan drygt 30 år tillbaka. Ett vanligt fritids, till samma avgift och med samma förutsättningar som vilket annat fritids som helst. Fast ändå inte!

Gott om plats inne och ute

Drygt 250 kvadratmeter är fördelade på samlingssal med plats för spel, rithörna, ateljé, för alla former av kreativt skapande, små grupprum för lugnare aktiviteter, rörelserum, utklädningsrum och ett byggrum.

Utomhus finns stora grönytor med gungor, klätterträd och basketkorg som ger möjlighet till mycket rörelse och fri lek. Här finns också flera grill- och sittplatser för de dagar då vi vill äta mellis ute, vinter som sommar.

Barnen på vårt fritids uppskattar miljöombytet i att få lämna skolans lokaler efter skolans slut. Fritids blir på en annan plats, med andra möjligheter och nya vänner!

Nära musikskola

I samma byggnader finns också Österledskyrkans Musikskola, som är en del av Uppsala kommuns Kulturskola. Har ett barn musiklektion är det enkelt att kila iväg för att spela för att sedan komma tillbaka och fortsätta sina aktiviteter på fritids. Vi gör vårt bästa för att samordna speltider och fritids.


Föräldrakontakt

Vi tycker det är viktigt att ha nära samarbete med föräldrar och vårdnadshavare. Emellanåt ordnar vi därför tillfällen då vi kan träffas för t.ex. Luciafirande, utställningar eller föräldrafika. Kom gärna förbi och hälsa på oss eller hör av er om ni vill veta mer om oss och vad vi kan erbjuda ditt barn efter skoldagens slut! Se öppettider och kontakt.

Välkommen!