Ungdomsdiakon sökes

Vill du vara med och skapa en meningsfull tillvaro för barn och ungdomar? Vi erbjuder dig att tillsammans med oss arbeta för en trygg och aktiv fritid för nästa generation!

Välkommen att höra av dig!

Arbetsplats: Österledskyrkan, Gamla Uppsala  

Österledskyrkan är en kyrka med många verksamheter och med ett aktivt barn- och ungdomsarbete och ett Fritids på uppdrag av Uppsala Kommun. Kyrkan ligger i Gamla Uppsala och erbjuder en välkomnande miljö för alla åldrar och med stort fokus på barn och unga. I kyrkan finns det också ett rikt musikliv.  

Vi söker en ungdomsdiakon för att arbeta med barn och ungdomar från lågstadieåldern och upp till senare tonåren.  

Ditt uppdrag  

Tjänsten är delad mellan Fritids och Equmenia 

På Fritids träffar du regelbundet barn i låg – och mellanstadieåldern och ingår i ett mindre lärarkollegium. Här har du har goda möjligheter att inspirera och samarbeta med barn och kollegor då vi gemensamt planerar verksamheten utifrån Läroplanen för Fritidshemmet. 

Som ungdomsdiakon är du med och leder och utvecklar Österledskyrkans barn- och ungdomsverksamhet tillsammans med de ledare som arbetar ideellt i verksamheten. Dina arbetsuppgifter är omväxlande och består till stor del av att arbeta med ungdomarna i ungdomsgrupperna och som stöd till ideella ledare. I tjänstens uppdrag ingår det också att dela tron genom andakter, samtal, församlingsarbete och att arbeta för att skapa broar mellan församlingen och ungdomsarbetet.  

Du blir även delaktig i styrelsearbetet genom Equmenias ungdomsråd. Du kommer ha ett arbetslag med kollegor som arbetar inom andra verksamheten i kyrkan, men majoriteten av ditt arbete kommer ske gentemot ideella ledare, församlingsmedlemmar och ungdomar. Detta innebär att möten och verksamhet ofta är förlagda på kvällstid, medan planeringstid och administrativt arbete kan göras under valfri tid.  

Din profil  

Vi ser att du har en diakonutbildning och erfarenhet av att arbeta med barn och unga. Du har ett flexibelt förhållningssätt och tycker om att jobba självständigt och att ta egna initiativ. Självklart tycker du om och drivs av att jobba med barn och ungdomar i olika åldrar.  


Om oss  

Österledskyrkan i Gamla Uppsala är en del av kyrkosamfundet Equmeniakyrkan. Församlingens barn- och ungdomsarbete är en stor och viktig del av kyrkans verksamhet. I tonårsverksamheten rör sig vanligtvis mellan 10-20 ungdomar. För dessa sker det regelbundna träffar på fredagskvällarna mellan klockan 19-23, vilka du regelbundet ska delta i. Dessa kvällar brukar se ut så att vi har ett program i ca 1-2 timmar, sedan fika och andakt efter det. Scoutkåren är livfull och har ett 50-tal inskrivna scouter och ett stort antal ledare. I kyrkan finns också ett fritidshem, en musikskola för barn och ungdomar, och flera orkestrar.  

Fritids tar varje eftermiddag emot mellan 25-30 barn från en skola i närområdet. Verksamheten är förlagd i kyrkans källarlokaler och erbjuder generösa ytor för allehanda lekar och aktiviteter. Fritids har bedrivits i drygt 30 år och är ett omtyckt alternativ till skolans ordinarie fritidshem. Ett mindre lärarlag planerar verksamhet och aktiviteter utifrån Lgr-22. Verksamheten är ickekonfessionell men innebär möten och samtal med barn på ett sätt som kanske inte hinns med på andra ställen.  

Tillträde  

Snarast efter överenskommelse.  

Oreglerad arbetstid. Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning på 3 månader. Tjänsten är 100%.  

Individuell lönesättning enligt kollektivavtal.  

Ansökan  

Skicka din ansökan med cv och personligt brev till: maria.carles@hotmail.se senast 2024-06-30. Vi intervjuar kontinuerligt och har löpande urval, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta  

Maria Carles, ordförande Österledskyrkans styrelse kvällstid telefon, 070-3127525, eller på mail.

Adress: Österledskyrkan, Regins väg 1, 754 40 Uppsala