Lyckat LAN i kyrkan

Sista helgen i oktober hölls ett LAN i kyrkan. Att sitta och spela tillsammans var mycket uppskattat av ungdomarna!

LAN i kyrkan.

Men LAN – Vad står det för? L.A.N står för Local Area Network, lokalt nätverk. Det innebär att man sitter i samma byggnad, med datorer anslutna till samma WiFi och spelar tillsammans. För även om det går att spela på distans så är det ju mycket festligare att sitta tillsammans!

Och det gjorde vi också! Fredag kväll till söndag eftermiddag var LAN:et i full gång nere på fritidsvåningen, bakom vikväggen. Många spelade på sin dator och andra spelade med VR-headset (virtual reality). Ett virrvarr av sladdar, skärmar och belysning. Det ordnades en kiosk med där deltagarna för en billig peng kunde köpa godis, snacks och läsk.

På lördagen hölls den årliga höstmarknaden i kyrkan, men det var inga problem. Flera personer kom förbi och kikade in bakom skjutväggen och fick se hur stämningsfullt det var. Till middag lördag kväll bakades pizza på egengjord deg. På söndag förmiddag gjorde LAN:et en paus så att alla kunde delta på gudstjänsten. Efteråt blev deltagarna bjudna på fika med kladdkaka och grädde. Supergott! Scouterna som var med berättade om sin fjällresa till Narvik i somras, och visade bilder.

Tack till alla som deltog och till ledarna från Ungdomsrådet som gjorde detta möjligt!