God mat och sällskap på fredagsbuffén

Fredagen den 22 september bjöd på trevlig stämning och god mat när församlingen och Equmenia träffades för att äta buffé tillsammans!

Foton: Lillis Danielsson

Fredagen 22:a september 2023 var ingen vanlig fredag. Då möttes nämligen församlingen och Equmenias ungdomar i kyrkan för att laga buffé tillsammans. På menyn stod vegetarisk enchiladas.

(tryck på bilderna nedan för att förstora dem)

Många kom redan klockan halv sex på fredagkvällen för att börja förbereda för maten. Här till vänster syns ett glatt gäng i köket. Det var inte ont om arbetskraft om man säger så.

Medan vissa lagade maten och dukade, så gick övriga en tipspromenad uppsatt i runtom kyrkan, med frågor om kyrkans historia med mera. Till slut var maten färdig att ätas. Då bjöds alla återigen ner till fritidsvåningen där allt var uppdukat.

Maten verkade uppskattas av alla. Man hade dessutom på förhand uppmanat folk att sitta i blandade åldrar. Detta för nästa aktivitet, som Stina och Magda från Ungdomsrådet stod för. Ett musikquiz mer flera frågor, i grupper där det var fördelaktigt att ha folk i alla åldrar.

Det var ett klurigt quiz. Efter att poängen räknats ihop och ett vinnande lag korats, bjöds samtliga upp till ljusbäraren för gemensam andakt.

Efter andakten serverades kvällens efterrätt. Ugnsvärmda äppelklyftor med kanel och vaniljglass. En mycket bra avrundning på en trevlig kväll!