Stöd Diakonias kampanj Trotsa cykelansiktet

Diakonia arbetar med lokala samarbetspartners för att förändra tillvaron för flickor och kvinnor. Stöd flickor som vill ta sina första tramptag.

I Bangladesh är var femte flicka gift innan hon fyllt 15 år. Mer än hälften innan de fyllt 18 år. Normer och strukturer sätter käppar i hjulet för flickors rörelsefrihet, både rent konkret i vardagen och genom att begränsa deras förutsättningar i livet. Diakonia arbetar med lokala samarbetsorganisationer med att förändra tillvaron för flickor och kvinnor – i Bangladesh såväl som i andra delar av världen.

Under våren 2021 sätter vi fokus på projekt i Bangladesh. Inom ramen för projekten får flickor bland annat lära sig att cykla som ett sätt att utmana normer och ge dem större rörelsefrihet. En flicka på en cykel kan transportera sig längre sträckor på egen hand, det innebär i sin tur att hon kan gå kvar i skolan och risken att hon gifts bort tidigt minskar.

Genom Diakonias globala nätverk av landskontor och lokala samarbetspartners märks det tydligt hur de normer som begränsar flickors och kvinnors rörelsefrihet återfinns överallt – långt borta och här hemma i Sverige. Tillsammans kan vi – församlingar, givare och alla andra supportrar  –  lyfta frågan och gemensamt stötta de flickor som vill ta sina första tramptag.

Mer om kampanjen Trotsa cykelansiktet hos Diakonia.