Scoutterminen är i full gång

En hälsning från scouterna som träffas varje vecka på ett coronasäkert sätt. Läs om allt spännande som händer!

Det är ju som bekant ett virus som härjar i världen, men i scouterna jobbar vi coronasäkert.

Vi valde att börja terminen en vecka senare än planerat men nu träffas hela scoutkåren varje tisdag igen. Vi ses i patrullerna och är i de flesta fall ute. Patrullerna ser till att sprida ut sig så mycket det går över kyrkans stora gård och i närområdet. När det var som kallast var det flera eldar som brann runt kyrkan.

I början av terminen hade några patruller möten digitalt. Scouterna har tagit fram märken med en coronasymbol på där det ingår olika uppdrag man kan göra coronasäkert och det är någon patrull som jobbar med att ta det märket.

Annars är det många olika aktiviteter som vi jobbar med.  Det har

byggts snögrottor,
spelats scoutcurling,
skulpterats i is,
bakats skrabelursemlor,
åkts pulka i Nyby vid Kastellberget,
åkts pulka på Tunåsen, och
åkts pulka vid majbraseplatsen vid högarna.
Kokats choklad,
bakats kladdkakor över öppen eld,
städats i vårt scoutförråd

och många nya idéer och samtal har dykt upp.

Det sys lägerbålsfiltar och lagas mat.  Täljs och snidas. Det är kort och gott mycket som händer i scouterna i Gamlis. Denna termin har vi fått några nya ledare och några nya scouter. Det är roligt att vi blir fler och att vi har det bra.

Vi ledare har våra möten digitalt nu för tiden.  Vi ses ibland i en väldigt stor ring efter scouterna och stämmer av lite planering och hälsar på varandra så vi känner att vi är ett ledargäng.

Vill du vara med oss som scout eller ledare är du välkommen att höra av dig till vår kårchef Lena Moberg, telefon 018-255925  (kvällstid).

Mer om scouterna på våra scoutsidor.

Isskulpturer på gång!
Så här snöigt var det för inte så länge sen.
Scoutcurling i Nyby