Österledskyrkan får energi från solen

Österledskyrkan har sedan sommaren 2020 solpaneler på taket. Läs mer och se bilder!

Stort tack till alla barn, ungdomar och vuxna i församlingen som varit med om att samla in till solpanelerna!

Torsdag den 4 juni på eftermiddagen driftsattes Österledskyrkans solelanläggning! Grafen nedan visar anläggningens elproduktion från 15-tiden och framåt. Det var växlande molnighet på eftermiddagen vilket syns på den varierande effektkurvan.

Totalt genererades det under bara den här eftermiddagen en energimängd på ca 40kWh. Det motsvarar den energi som skulle gå åt att driva 33 dammsugare på högsta effekt under en timme!

Arbetet med att installera solpanelerna började på onsdagen den 13 maj, i regn och snö(!), och avslutades samma vecka. Det förberedande arbetet med att måla den del av taket där solpanelerna skall installeras gjordes  av frivilliga 20 – 22 april.

Tack för alla som varit med och jobbat och bidragit ekonomiskt till att solpanelerna skulle bli verklighet. Särskilt till barn och ungdomar som planterat och sålt solrosor!

Bilder: Roine Wahlin, Uppsala solenergi och Anna-Lena Jarl